תחזוק מכונת קפה
כחובבי קפה משובח החלטתם להתפנק עם מכונת קפה חדשה, על מנת שתוכלו להנות גם בבית מקפה טעים מבלי צורך לצאת בכל פעם לבית הקפה השכונתי. אם כבר להתפנק, בוודאי השקעתם באחד המכשירים המתקדמים והחדשניים בעלות גבוהה, כי ברור שבשבילכם – רק הטוב ביותר!
על מנת להמשיך ולהנות ממכונת הקפה הזו לאורך שנים רבות חשוב מאוד לשמור על תחזוקה שוטפת ותקינה שלה. בשלב הראשון מומלץ לקרוא את חוברת ההפעלה, הוראות היצרן מאחר ולכל מכונה יש את הוראות הטיפול המתאימות לה. אחרי שלמדתם להכיר את חלקיה השונים, כיצד מפרקים ומרכיבים אותם בחזרה, זה הזמן לצאת לדרך.
ידוע כי על מנת לשמור על מכונת הקפה יש להשתמש במים אשר סיננו מהם את האבנית. בישראל לצערנו המים נחשבים "מים קשים" מאחר והם מכילים לא מעט אבנית וכן לכלוך נוסף העלול לגרום לנזק למכונת הקפה שלנו. כאשר המים נמצאים בטמפרטורת החדר לא ניתן לראות את האבנית הנמצאת במים, וניתן יהיה לראות אותה רק כאשר נחמם את המים. אם נעשה שימוש במים עם אבנית היא תגיע לכל חלקיה הפנימיים של מכונת הקפה, גוף החימום שלה יתכסה באבנית והוא יהיה פחות יעיל ולא נצליח לקבל אספרסו חם, אפקט הקרמה יפגע וגם עוצמת הקיטור שמקציף את החלב, יפגע.
מעבר לשמירה על שימוש במים מתאימים, חשוב להקפיד גם לעשות ניקוי תקופתי מתאים ונכון לאבנית המצטברת בכל זאת בתוך המכונה. יש לבדוק מהן הוראות היצרן לגבי ניקוי אבן תקופתי אבל בהעדר הוראות ספציפיות ניתן להשתמש במים המעורבבים עם מלח לימון.
דברים נוספים עליהם חשוב לשמור נקיים במכונת הקפה הם:
- הקצפה או חימום חלב – בסיום כל הקצפה או חימום חלב חשוב לנגב עם מטלית לחה את צינור הקיטור משאריות החלב שמצטברות עליו. המטלית בה אנחנו משתמשים חייבת להיות מטלית ייעודית למטרה זו בלבד. ניתן בסוף כל יום להניח את הצינור במים החמים כדי לנקות שאריות עקשניות של חלב שנותרו בו. אם לא נדאג לנקות את הצינור בכל פעם, החלב שנשאר עליו יחמיץ וזה יהרוס את טעם הקפה המשובח אליו פיללנו.
- מסננת – חשוב לשטוף את שאריות הקפה והשומנים המצטברים הן במסננת והן בידית. ניתן לשטוף אותם תחת מים זורמים או להיעזר במברשת קטנה כך שתצליח להוציא את שאריות הקפה בצורה טובה מחורי המסננת. אם לא נקפיד לנקות את המסננת אנחנו עלולים למצוא את עצמנו שותים קפה בטעם שרוף ולא טעים.
- המגש בו נאספים הנוזלים – יש לשטוף את המגש תחת מים זורמים ואחר כך לייבש באמצעות מטלית רכה ונייר סופג רך.
- ניקוי ותחזוקה שוטפת של גוף המכונה – לזכור לכבות את המכונה ולנתק אותה מהחשמל, לאפשר לה להתקרר. באמצעות מטלית לחה יש לעבור לנגב ולנקות את גוף המכונה ואחר כך לייבש בצורה נאותה.
לסיכום, על מנת להמשיך ולשמור על מכונת הקפה שרכשתם לאורך שנים רבות חשוב לדאוג ולנקות אותה באופן שוטף. אל תשכחו שניקיון הוא אחד מהרכיבים החיוניים על מנת להנות מקפה טעים ומשובח.