קפה טרי - מדוע זה חשוב
יש מרכיבי מזון או משקה שיש בהם חשיבות יתרה לנושא של הטריות. חשוב מאד לשמור על טריות כמה שרק אפשר והיעדר הטריות פוגם מאד בטעם, בארומה או בתחושה שהמאכל או המשקה מותירים בחלל הפה. כך בדיוק זה עובד עם קפה. על מנת ליהנות מכל מה שהקפה יכול להציע ובעיקר ליהנות מהטעם העמוק ביותר שלו – חייבים לצרוך אותו כשהוא טרי ככל האפשר. גם אם צורכים את הקפה בתצורה של פודים או קפסולות – חשוב לשמור עליהם היטב מפני איבוד הטריות ולשים לב להוראות האחסון שלהם במטבח או בארונות הבית. הקפדה על תנאי אחסון נאותים יסייעו בשמירה על הטריות שהיא כל כך חשובה וכמובן שבזכותה אפשר יהיה ליהנות מהטעם העמוק והעשיר של הקפה, כמו גם של הארומה הייחודית שלו. לגימה של קפה היא חגיגה רב חושית ולכן חשוב להקפיד על קפה טרי ככל האפשר.
מה החשיבות של קפה טרי
ראשית חשוב להבין שכאשר מדברים על קפה טרי מתכוונים לכל התצורות שלו. אם משתמשים בפולים ארוזים שטוחנים במקום הרי שהם חייבים להימכר באריזת אלומיניום שניתן לסגור אותה בוואקום וכך להגן על התכולה מפני כניסה של אוויר. אם בוחרים לשתות את הקפה שמכינים מפודים או קפסולות – הרי שבתוך גוף הפודים או הקפסולות עצמן הקפה נמצא בוואקום וארוז היטב וחשוב להשאיר אותו סגור בתוך הקופסא או האריזה שבהן הוא נמכר. ברגע שאור או אוויר ייכנסו פנימה אל תוך הקופסה הקפה ייאבד מהטעם שלו, מהצבע העמוק והתלת מימדי שלו וכמובן מהארומה הייחודית שלו. בלי כל אלה – יתקבל משקה תפל, דליל, עכור וחסר טעם שלא יספק את ההנאה שמספק הקפה בדיוק כאשר צריך את הטעם והריח שלו. חוסר הטריות יפגע בחוויה של הלגימה מהקפה וישפיע גם על הכנה של משקאות מורכבים יותר כמו אמריקנו או קפה הפוך. אין חובב קפה שלא יודע ומבין שהקפה חייב להישמר ברמה גבוהה של טריות כל הזמן.
איך שומרים על הקפה טרי?
כאמור, בכל תצורה שבה צורכים את הקפה חשוב לשמור עליו טרי ככל האפשר. אם מדובר – יש חשיבות להוצאת האוויר מהאריזה אחרי כל פעם שמוציאים מתוכה פולים וסגירה הרמטית שלה כמה שניתן. גם את הקפסולות חשוב לשמור במקום קריר ומוצל שלא מגיע אליו אור השמש וכמובן יבש, שלא חודרת אליו רטיבות או לחות. את הפודים צריך לשמור בקופסה שבה קונים אותם ולהקפיד שהיא תהיה סגורה כל עוד לא מוציאים ממנה או אם אין צורך לפתוח אותה. מומלץ להעדיף אריזות קטנות שנגמרות מהר ויש להן תחלופה גבוהה, אלא אם מדובר במשפחה שצריכת הקפה שלה גבוהה וצריך לעיתים קרובות לקנות אריזות חדשות של קפה.