קפה ולא רק מאפה
קסם הקפה חוצה תרבויות וטריטוריות, מניע כלכלות, מפרנס אגדות ומיתולוגיות ולא מפסיק להתחדש, להתפתח ולהפתיע.
קפה הוא כבר מזמן לא רק משקה, הוא מתועל לתעשיות הקוסמטיקה, הרפואה, המזון.
יש שימוש בקפה לבישול, קפה לאפיית עוגות, להכנת קינוחים, קפה בתכשירים קוסמטיים, בקרמים, במסכות לשיער ועוד.
קפה אקטיבי מולטי-שימושי
הקפה ידוע ככזה שמכיל חומרים פעילים איכותיים, ביניהם: קפאין, נוגדי חיצון, ניאצין, מגנזיום, ויטמין B.
בתעשיית הקוסמטיקה כבר גילו מזמן את יתרונות הקפה, ולכן משלבים קפה בהרבה תכשירים וקרמים: קרם עיניים, קרם לילה, פילינג, מסכות פנים, קרם ייעודי לצוואר, קרם ידיים מועשר, ועוד.
קפאין מסייע בהפחתת נפיחות מתחת לעיניים, מה שמכונה 'שקיות', ושימוש בתכשיר קוסמטי עם 'רול קפה', למשל, בהחלט מציג שיפור עם תוצאות יפות נראות לעין.
רכיבי הקפה מסייעים להמרצת זרימת הדם ולהתחדשות תאי העור.
יש נשים שהעידו על שיפור קל בתופעת הצלוליט אחרי שימוש בקרם ייעודי שמכיל קפה.
יש מחקרים שמעידים על כך שקפה מסייע להאצת צמיחת שיער, כך ששימוש בתכשירי שמפו המכילים קפה ובשמפו מבוסס קפאין זה בריא ויעיל לשיער.
רוצים לנסות את זה בבית? קבלו מתכון תוצרת סבתא
כך תכינו פילינג תוצרת סבתא למריחה על העור ותקבלו טאץ' של משי:
שתי כפות שיבולת שועל, כף קפה שחור טחון – להכניס למיכל יוגורט או שמנת חמוצה, לערבב היטב ולמרוח על העור (ידיים, פנים) להשאיר רבע שעה-עשרים דקות ולשטוף היטב.
איך תרצו את הסטייק שלכם: וולדאן, או באספרסו?
כאמור, הקפה משמש גם תבלין מעולה ומרכיב בעל עוצמה עם SAY משלו במטבח. מגוון המוצרים שהולכים מעולה עם קפה יכול להרכיב קולקציה מפתיעה:
עוגות שמרים בטעם קפה, מרנג בטעם קפה, עוגות גבינה בשילוב קפה, טירמיסו קפה, עוף אפוי בתנור בתיבול קפה, עוף ברוטב אספרסו, בשר ברוטב קפה, סטיק אנטריקוט באספרסו, ועוד.
טירמיסו קפה בעשר דקות
הנה מתכון לעוגה שתתחסל על ידי הילדים (או האורחים בסופ"ש) עוד לפני שתנעצו בה את הביס השלישי שלכם.
המצרכים הדרושים: שתי חבילות ביסקוטים (אצבעות) שני מיכלי שמנת מתוקה להקצפה, 500 גרם מסקרפונה, שליש כוס סוכר, כוס קפה מוכנה (אחרי שהתקררה, בצד) רבע כוס קלוע או 'בייליס', אבקת קקאו.
וכמובן תכינו מראש תבנית מלבנית שבתוכה העוגה 'תשב'.
אופן ההכנה: תחילה בקערה נפרדת מקציפים שמנת אחת, עד לקבלת מרקם-קצפת יציב.
בקערה נוספת מקציפים את השמנת, המסקרפונה, הסוכר ואחר כך מאחדים בין שתי הקערות ומערבבים היטב.
בקערה נפרדת רחבה, רצוי מלבנית/אובלית, מוזגים את כוס הקפה, מוסיפים לתוכה את הקלוע או האייריש קרים (הבייליס) ומתחילים לטבול בתוכה כל ביסקוט בנפרד (ממש קצר, כי הביסקוטים עדינים ויכולים 'להתפרק' כשהם רטובים) מניחים את הביסקוטים הטבולים בקפה לרוחב כל תחתית-התבנית (הריקה שהוכנה מראש) ומכסים את השכבה כולה במחצית מכמות תערובת השמנת+הגבינה.
מוסיפים שוב שכבת ביסקוטים טבולה בקפה מעל, ושוב מכסים עם כל יתרת תערובת השמנת+הגבינה.
מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר, לפחות לארבע-חמש שעות.
לפני ההגשה מפזרים אבקת קקאו. תענוג.