קפה במקינטה

אתם בטח מכירים את המילה 'מקינטה' בתור שם של מכונת קפה, משהו שמזכיר קצת את הקומקום של הסבתות.

רואים את זה המון גם בסדרות התורכיות, חלק בלתי נפרד מהמטבח של 'הכלה מאיסטנבול'.

אם פעם, עד שנות ה-80 אפילו, יכולנו לשתות קפה אמיתי בטעם משובח רק בבית קפה, היום אנחנו יכולים ליהנות מהאיכות הזו גם בבית, וגם בזכות המקינטה.

תודה לאלפונסו...

אם אחת מאלופות הקפה היא איטליה, אז לא פלא שגם המילה 'מקינטה' מקורה איטלקי.

'מקינטה' באיטלקית פירושה מכונה קטנה. ואם לדייק, אז מכונה קטנה עם קסם גדול.

יש שטוענים שהשם המקורי שלה הולך עוד יותר לאחור מבחינה היסטורית, מהמילה 'מוחא' בתימנית שהפכה ל'מוקה' עם הזמן.

בכל אופן, את הנוסחה המוכרת לנו היום של המקינטה שומרים לאלפונסו ביאלטי האיטלקי שעיצב אותה בשנת 1933 ב'פורמט' שמוכר לנו עד היום.

יש, אגב, אספנים של מקינטות שמתייחסים למוצר הזה ממש כמו אל יצירת אמנות מרהיבה ב'מטרופוליטן'.

"גרה בשינקין, שותה בקפה תמר"מכונת קפה מקינטה

בעצם מדובר בקומקום מעוצב, סוג של פרקולטור, לרוב עשויה מפלדת אל-חלד, מאלומיניום, מנירוסטה.

כמעט תמיד יש למקינטה LOOK מדליק, ממש כמו אביזר נוי למטבח. המקינטה נועדה להכנת קפה על כיריים, סוג של בישול-קפה, מזכיר את צורת הכנת הקפה אצל הבדואים.

היא מכילה תא עליון למים, תא תחתון ומסנן לקפה הטחון (במילים מקצועיות יותר: כוס, מסננת וכד) השיטה הייחודית של הכנת קפה במקינטה שומרת על הטעם המובהק של קפה מרוכז, חזק עם ארומה קטלנית (במובן הטוב).

איך מכינים קפה במקינטה?

מוזגים מים לתוך תא המים (הכוס) של המקינטה עד לשסתום, ממלאים את המסננת בקפה טחון בטחינה גסה, (קפה לא דחוס) מחברים בהברגה את המסננת כך שתשב בול במקום, מניחים על הכיריים לחימום על אש בינונית-קטנה, מניחים בצד עד לסיום החליטה ומוזגים לכוס.

מהו סוד האיכות של קפה שמכינים במקינטה?

קפה שמכינים במקינטה נעשה בחום הדרגתי ובלחץ-אוויר מיוחד ששומר על הארומה של הקפה ועל טעם הקפה טרי ו'חי' בתוך המים הרותחים.

יש מקינטות שיש לה 'חלון' שאפשר לראות דרכו את תהליך ההכנה.

לכל מקינטה יש גם סוג של צליל שמעיד על סיום תהליך הכנת הקפה.

אחרי שתשתמשו במקינטה כמה פעמים תדעו לזהות אותו. אגב, אם תרצו להכין קפוצ'ינו או לאטה באמצעות מקינטה, אז במקום מים תוכלו למזוג חלב לכוס העליונה.

התוצאה תהיה טעימה וטרייה (אבל תדעו שזה לא כמו קפה הפוך במכונת אספרסו, הטעם של קפה שהוכן במקינטה הוא שונה)

מבחינת סוגים, יש מקינטה ידנית ויש מקינטה חשמלית, יש מקינטות שמספיקות להכנה של שני ספלי שתייה, שלושה ספלים, יש שמספיקות לארבעה ספלים, תלוי בפירמה, באיכות, בגודל, במותג.

 

כמה זה עולה

מקינטה יכולה לעלות סביב 150-300 שקלים ויותר, גם זה תלוי בסוג, בגודל במותג.

יש מקינטות עם ידית ארגונומית, יש שמתאימות לשימוש בכיריים גז, או אינדוקציה, יש של 600 מ"ל (יש גם פחות, יש גם יותר) כך שכל אחד יכול למצוא לעצמו את המקינטה הפרטית שמתאימה לו.

הנה כמה אופציות למקינטות משובחות, מעוצבות בסטייל:  

Bialetti, Bialetti moka express, Bialetti venus, Bialetti coffee press

שלא תטעו: גם מקומו של הישראלי המובהק לא נפקד מהמותגים המובילים בקטגוריה, הנה כמה שמות של פולי קפה של בתי-קלייה מהמשובחים שיש, תוצרת כחול-לבן לגמרי:

Fortiori, Coffedeals, jazcoffee

אם ניחוחות הארומה שעולים מכאן עכשיו מסקרנים אתכם ונשארתם 'עם טעם של עוד', כנסו לאתר: www.coffeedeals.co.il

  • מקינטה Bialetti Moka Express 3
  • Bialetti French Press Smart 350ml RED
דלג לתוכן מרכזי

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

אפשרויות משלוח לבחירה בקופה

  • איסוף עצמי בחינם
  • משלוח חינם עם השליח עד הבית בין 2 עד 7 ימי עסקים 0 ₪

אפשרויות תשלום בקופה

  • תשלום באשראי
  • תשלום
  • תשלוםבטלפון
  • bit
  • Bit
  • העברה בנקאית (12/736/630742)

לחשבון האינסטרגרם שלנו לחצו כאן