קפה בלי חלב מוקצף זה לא קפה
מכירים את הילדים ששותים קוקה קולה רק בגלל הקצף?
יש גם הרבה מבוגרים כאלה, אבל בהקשר של קפה, בגלל קצף אחר: הקצף של החלב (של הקפה)...
חלב מוקצף חם זה תענוג אמיתי, כמעט כמו גלידה בקיץ.
מי יסכים לוותר על התענוג של כוס קפה בבוקר, או בערב, ככה בכיף...
רוצים לשמוע סיפור על פילוסוף תימני שגילה את פולי הקפה? (כנראה)
עדויות היסטוריות לגבי מקורות הקפה יש כבר מהמאה התשיעית.
אבל מקור יותר משמעותי מיוחס למופתי התימני של עדן, סביב המאה ה-14 לפיו מסופר שהמופתי היה ה'ציר' שפתח את מסע הקפה מתימן אל מחוזות כמו קהיר איסטנבול, בגדד, מכה, מדינה, מצרים ועוד.
אפילו הקפה 'מקינטה' קרוי על שם אזור בתימן שנקרא ''מוחה'' והתגלגל ל''מוקה'' ול''מקינטה'' בהגעתו ליבשת אירופה.
תחנה נוספת משמעותית של מסע הקפה עברה באתיופיה והיא מיוחסת לאדם בשם שייך אשאדילי.
הוא סייר באתיופיה במאה ה-18 ובאחד מטיוליו שם בחיק-הטבע ראה כמה עיזים אוכלות 'משהו' שנראה כמו גרגרים חומים וירוקים, אלו היו בעצם פולי קפה.
העיזים הגיבו אליהם ב'פרץ של אנרגיה', גם הוא טעם מהם והרגיש מיד שיש בפולים האלה 'משהו מיוחד'.
הוא גם נוכח לדעת שבני-המקום באתיופיה נוהגים לאכול את הפולים האלה בגרסת הרילס, 'על חי' (לא טחונים ולא כמשקה) ומשם 'סוד הקסם' יצא למרחוק, עם הזמן הפולים חצו יבשות והקיפו את כל העולם: אסיה, מזרח תיכון, אירופה, והשאר כמו שאומרים 'היסטוריה'.
מכונת טחינת הקפה הראשונה, אגב, הומצאה בשנת 1901 והנס קפה הראשון נולד בשנת 1901 בשיקגו (חובבי הנס-קפה ה'מכורים' לא בטוח מכירים את העובדות האלו, שללא ספק מוסיפות ארומה לקטגוריה).
השורשים היהודיים של הקפה
שמעתם על קפה ''ג'ייקובס''?
אז למי של יודע עדיין, נחמד לדעת שה''ג'ייקוב'' הזה היה יהודי טורקי, הראשון שפתח בית קפה בשם ''ג'ייקובס'' באנגליה (אוקספורד) בשנת 1650.
זה נשמע אפילו עוד יותר הישג לאור העובדה שהיתה תקופה בבריטניה שבה הקפה היה מחוץ לחוק וכונה: "משקה הממזרים השחור".
גם בצרפת היתה תקופה שהקפה לא היה ה"קאפ אוף טי'' בציבור ושהתייחסו אליו כאל משקה-משכר שמסכן את הנאמנות למלוכה.
הרבה אגדות-אזהרה סביב הקפה נרקמו במהלך ההיסטוריה עוד לפני שהוא הפך לכוכב-המשקאות.
מיס אמריקה: מיליארד וחצי טון קפה בשנה
הגירסה של קפה בחלב נולדה כנראה בווינה סביב 1680.
לא יאומן, אבל עד אז לא שתו את הקפה עם חלב, אלא רק במים רותחים, בגווני חום כהה, בהיר, זהוב, שחור, חזק, נוזלי.
ברזיל חתומה על תואר יצרנית הקפה הגדולה בעולם, והשתיינית הכי גדולה של קפה בעולם היא אמריקה, שגומעת אל קירבה בכל שנה כמיליארד וחצי טון קפה.
סביב תרבות הקפה צמחו גם תעשיות משגשגות של אביזרי הכנת קפה, קליית קפה, שתיית קפה, הגשת קפה, מקציפי חלב, מכונות קפה ביתיות, מכונו קפה למשרד, מכונות קפה תעשייתיות לבתי קפה ומסעדות ועוד.
מקציף חלב איכותי- איזה סוגים יש?
מקציף ידני, מקציף חשמלי, מקציף חלב 'קרמה פלוס', מקציף עם רשת הקצפה כפולה לחלב אוורירי
, מקציף עשוי טפלון למניעת הידבקות החלב החם למכשיר, מקציף להקצפה ידנית, מקציף אמיליו, Bialetti מקציף חשמלי ביספרסו, מקציף אינדוקציה, מקציף ידני פשוט ללא חימום,,Tutto CremaCrema de late
עם מיכל זכוכית שקוף, מקציף חלב אספרסו 'די לטה מור'. Bialetti Tutto Crema
מקציף איטלקי עם מנגנון אוטומטי לעצירת פעולת המקציף בהגעה לנקודת רתיחה. מקציף ידני 'נספרסו' פרימיום בעיצוב מהודר עם מסך-מגע, מקציף 50 שניות, ועוד.
לאיזה משקאות מתאים השימוש במקציף חלב? (רשימה חמה)
משקה חלב מוקצף עם תפזורת קינמון, לאטה, שוקו, קפוצ'ינו, נס קפה, קפה על חלב,
שוקוצ'ינו, מקיאטו, אמריקנו, ונילה, אפוגאטו איטלקי, גלאו איטלקי, קפה בומבון, קורטדו,
פרנץ' ונילה, אייס קפוצ'ינו, קפה רוסי לבן (בשילוב וודקה) וכל משקה שמתאים לשלב בו חלב מוקצף, חם או קר.
כמה עולה מקציף חלב?
המחירים של מקציפי חלב ממש נוחים, זה יכול להתחיל ב-80 שקלים ולהגיע גם ל-300 שקלים, תלוי במוצר באיכות שלו, בסוג המותג, בפונקציות שיש בו. בכל מקרה, המוצר הזה שווה לכל נפש.
אז מה אתם אומרים, תבואו לקפה?
-
מקציף חלב Bialetti TuttoCrema 3 ביאלטיהמשך