פולי קפה - איך לשמור עליהם טריים ולשדרג את הקפה שלכם

פולי הקפה מהם מכינים את המשקה המפורסם והאהוב ברחבי העולם כולו, הם למעשה חלקם הפנימי של פירות צמח הקפה.

הכנת המשקה התחילה כבר במאה ה-16, כאשר המקור שלו הוא ככל הנראה בתימן.

במהרה הוא התפשט לעבר מדינות אחרות במזרח התיכון, בהודו, בארצות הבלקן, באיטליה ולבסוף באירופה כולה.

הפולים שמגיעים אלינו באריזות עוברים תהליך קפדני המאפשר לנו למצות את טעמם בצורה הטובה ביותר.

ראשית כמובן מחלצים אותם מתוך הפירות ומנקים שאריות פרי.

אחר כך נעשית קלייה שלהם בסיומה מתרחש תהליך קירור למניעת המשך היווצרות שינויים בטעם ובארומה של הקפה.

האריזה של המוצר נעשית בצורה כזו המונעת כניסה של אוויר ולחות, כדי למנוע מצב בו נוצר עובש ולשמירה מקסימלית של טריות.

מומלץ לרכוש פולים טריים לבית שאינם טחונים ולבצע את הטחינה בבית לפני הכנת המשקה, כדי שתוכלו ליהנות מטעמים מלאים ועשירים.

 

איזה סוגים של פולי קפה קיימים?

ישנם שני זנים עיקריים מהם מכינים את המשקה הנערץ.

לפניכם הסבר מפורט על כל אחד מהם:פולי קפה - איך לשמור עליהם טריים ולשדרג את כוס הקפה שלכם?

רובוסטה

יבשת המקור של סוג זה היא אפריקה, אך כיום מגדלים אותו גם באזורים אחרים בעולם כמו ברזיל ובמדינות מסוימות באסיה.
הוא נחשב לקל יותר לגידול גם משום שהוא אינו דורש גידול בגובה רב וגם משום שהוא הרבה פחות רגיש מסוג הצמח השני. בסוג זה יש הרבה יותר קפאין מאשר בסוג השני, אך הוא נחשב לעיתים כפחות איכותי.
טעמו מר יותר והוא מייצר יותר קרמה בקפה.

ערביקה

סוג זה מהווה נתח גדול יותר משוק הגידול והייצוא של הקפה והוא נחשב לאיכותי יותר, לכן הוא לרוב גם יעלה יותר לעומת הרובוסטה.
ארץ המקור של זן זה היא אתיופיה, ממנה הוא הגיע לתימן ואט אט הוא הגיע למקומות אחרים בעולם כמו דרום אמריקה ואינדונזיה.
סוג זה דורש גידול בתנאים קפדניים הרבה יותר ובגובה רב.
הטעם שלו מאפיין במתיקות, ניחוחות פרחוניים, איזון וחמיצות קלילה.

מרבית סוגי הקפה משלבים בין שני הזנים ליצירת פרופיל טעם ייחודי, מלא בעומק המשלב בין האיכויות המצוינות של כל אחד מהם.

מה מומלץ?

אם אתם רוצים לעשות בחירה איכותית ישנם מספר פרמטרים אליהם יש לשים לב - 

  • מומלץ לבחור במארזים המציעים שילוב בין שני הזנים, כאשר הערביקה הוא הזן הדומיננטי.

כך תוכלו ליהנות מאיזון מדויק בין מרירות, מתיקות וחמיצות וגם גוף המשקה יהיה יותר מלא אך לא כבד.

  •  עליכם לשים לב גם לרמת החוזק שמצויינת על האריזה. רמות החוזק נמדדות בין 1-10, כאשר 10 היא הרמה החזקה ביותר.

מומלץ להשקיע בקפה ברמת חוזק שאינה יורדת מ-6 אם אתם רוצים ליהנות מטעמים עשירים וגוף מלא.

איך שומרים על הטריות?

אחד הדברים החשובים ביותר התורמים להנאה שלכם מחוויית השתייה הוא הטריות של הפולים.

ישנן דרכים להבטיח את הטריות שלהם, הרי הן לפניכם:

מניעת חדירת לחות

לחות מזרזת תהליכים של ריקבון והיווצרות עובש, כמו כן היא יכולה לגרום לאובדן טעם בשל חדירת נוזלים. לכן, מומלץ להחזיק את המוצר בכלי אטום.

הרחקה מאור שמש ישיר

גם אור שמש חזק יכול לגרום לתהליכי התיישנות ואובדן טריות, לכן מומלץ לאחסן את המוצר הרחק מאור שמש ישיר.

שמירת טמפרטורה מאוזנת

הפולים לא אוהבים חום או קור קיצוניים, לכן מומלץ לאחסן אותם במזווה היכן שהטמפרטורה נוחה.

מה טווח המחירים?

המחירים של הפריטים השונים נעים בין 39 ש"ח בלבד ל-500 גרם ועד ל-1,999 ש"ח ל-24 קילו של קפה.

  • 450 גרם פולי קפה Starbucks 100% arabica Blonde Roast Espresso
  • 500 גרם פולי קפה קמיסיה בר איטליה - Camiscia Bar Italia In Grani
דלג לתוכן מרכזי

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

אפשרויות משלוח לבחירה בקופה

  • איסוף עצמי בחינם
  • משלוח חינם עם השליח עד הבית בין 2 עד 7 ימי עסקים 0 ₪

אפשרויות תשלום בקופה

  • תשלום באשראי
  • תשלום
  • תשלוםבטלפון
  • bit
  • Bit
  • העברה בנקאית (12/736/630742)

לחשבון האינסטרגרם שלנו לחצו כאן