סוגי פולי קפה

רובוסטה, ערביקה - ויש עוד זן נדיר

למעשה יש שני סוגי פולי קפה עיקריים: רובוסטה וערביקה. שניהם מהווים 99% משוק הקפה העולמי, וכדאי לדעת שיש עוד זן, נדיר יחסית - ליבריקה.

ערביקה הוא הסוג הנפוץ ביותר, עם כ-⅔ מהמכירות. הפולים האלה זקוקים לתנאים מאוד ספציפיים: גובה רב (בין 1,000 מ' ל-2,000 מ'), אקלים טרופי, כמויות גשם גדולות, אדמה וולקנית ועוד. הפולים יחסית קטנים, ויש בהם כמות נמוכה יחסית של חומצה. התוצאה היא קפה מעודן, ובדרך כלל אפשר להרגיש גם נגיעות מתקתקות וקרמליות.

פולי רובוסטה מכילים יותר קפאין מפולי ערביקה, ולכן הם הבחירה הנכונה של מי שאוהבים את הקפה שלהם חזק. המקור שלהם הוא באפריקה, וכיום אפשר למצוא אותם גם באסיה ובברזיל. הרובוסטה פחות "מפונק" מהערביקה ולכן זול יותר. פולי ליבריקה הם כאמור זן נדיר. את הצמח הזה החלו לגדל באינדונזיה במאה ה-19, בגלל שהערביקה הרגיש סבל ממחלות. הפולים של עץ הליבריקה גדולים, ומייצרים קפה עם טעמים פירותיים. בעבר היה גם סוג של פולי קפה שנקרא אקסלסה, אבל כיום אין הבחנה בינו לבין הליבריקה. כל אחד מהסוגים האלה מתאים להגדרה של פולי קפה מומלצים, בהתאם לטעם האישי ולהעדפות הספציפיות.

סוגי פולי קפה


סוגי פולי קפה לפי שיטת העיבוד

דרך נוספת להבחין בין סוגי פולי קפה היא בהתאם לשיטת העיבוד. 3 האפשרויות הן עיבוד יבש, חצי יבש ורטוב.

עיבוד יבש / השיטה הטבעית - זוהי הדרך המסורתית לעבד את הפולים שנקטפים מעצי הקפה השונים. הם מיובשים בשמש תוך כדי שהם עוברים ערבוב מתמיד לטובת אחידות. תהליך זה נמשך כ-3-4 שבועות, ולאחר מכן מקלפים את הפירות ומפרידים מהם את הפולים. בגלל שהפולים היו בתוך הקליפה של הפרי זמן רב יחסית, הם סופגים את הטעמים שלה ומעבירים לקפה נגיעות פירותיות.

עיבוד חצי יבש / האני - שיטה שבה ההפרדה של הפולים מהקליפה מתבצעת מיד אחרי הקטיף. בשלב הבא הוא אחסון למשך 24 שעות, שטיפה להסרת שאריות שכבות הפרי ואז ייבוש בשיטה הטבעית. הפולים מקבלים גוון של דבש ולכן השיטה נקראת גם "האני". קפה על בסיס פולים שעברו עיבוד חצי יבש יהיה מאוזן, עם חמצמצות מסוימת ובמקביל מתיקות עדינה.

עיבוד רטוב - השיטה המודרנית ביותר, שבה טובלים את הפירות במכלי מים. הפירות הבעייתיים צפים ואילו אלה האיכותיים ישקעו לקרקעית ולכן אפשר לבצע מיון מהיר ויעיל. לאחר המיון, מפרידים את הפולים מהפרי באמצעות לחץ מים גבוה ומסננת ומעבירים אותם אל מכלי התססה למשך 48-72 שעות. השלב האחרון הוא ייבוש בשמש במשך 3 ימים. שיטה זו מניבה קפה עם חומציות בולטת.

אדם מחזיק בידו סוגי פולי קפה


הסוגים השונים של פולי הקפה לפי היצרניות

עוד דרך לסווג פולי קפה היא על-פי היצרנית. למשל, פולי קפה מאורו או פרימו ארומה, ג'ייקובס, גריבלדי ויש כמובן עוד.

ההתייחסות ליצרנית נובעת מהשפעת הידע הרב שהצטבר בחברות מובילות על התוצאה הסופית. גם למחויבות של מותגים מובילים לאיכות ללא פשרות יש כמובן חשיבות. היא באה לידי ביטוי כבר בשלב בחירת היבולים של הפולים, בעיבוד מוקפד, ייצור בשיטות שמשלבות חדשנות ומסורת וגם באריזה ששומרת על הטעמים.

רוב היצרניות משתמשות בשני סוגי פולי קפה, גם ערביקה וגם רובוסטה, וגם בתערובות שונות של שני הסוגים. בהתאם כשאתם בוחרים למשל פולי קפה לוואצה או דיאמה, יש לכם בחירה גם לגבי המוצר הספציפי ואתם יכולים להגיע לרמת החוזק המדויקת האהובה עליכם, למידת החומציות ולטעמים האהובים - ובקיצור, לכוס קפה מושלמת גם בבית.
 

דלג לתוכן מרכזי

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

אפשרויות משלוח לבחירה בקופה

  • איסוף עצמי בחינם
  • משלוח חינם עם השליח עד הבית בין 2 עד 7 ימי עסקים 0 ₪

אפשרויות תשלום בקופה

  • תשלום באשראי
  • תשלום
  • תשלוםבטלפון
  • bit
  • Bit
  • העברה בנקאית (12/736/630742)

לחשבון האינסטרגרם שלנו לחצו כאן