ההשפעה של קליית הקפה על הטעם

כאשר אנשים לוגמים קפה ועוצמים את העיניים כדי להתרכז בטעם – לא תמיד הם יודעים או יכולים להעריך את הדרך הארוכה שעשו פולי הקפה עד שהגיעו למצבם הנוכחי של אבקה בתוך כוס עם מים רותחים. ללא קשר לסוג הקפה שאוהבים ומעדיפים לשתות – מדובר בתהליך שחייב להיות מאד מדויק וברור על מנת לספק לצרכנים את הטעם, החוזק, הריח והתחושות שהם אוהבים ומחכים להם. פולי הקפה הם מוצר צמחי והם גדלים בטבע באזורים גאוגרפיים מאד ספציפיים ומוכרים. על מנת שיגיעו לתצורה שבה הצרכנים רוצים ואוהבים לצרוך את הקפה שלהם – צריכים הפולים לעבור תהליך שלם שכולל כמה וכמה שלבים מהותיים. אחד השלבים החשובים ביותר הוא הקלייה של פולי הקפה. מדובר בקלייה בתנורים מסורתיים שמגיעים לטמפרטורה גבוהה מאד ובעצם הם אלה שמעניקים לפולי הקפה את הארומה והטעם שלהם.

 

ההשפעה של קליית הקפה על הטעםקליית הקפה וההשפעה על הטעם הסופי

הטעם של הקפה תלוי בכמה גורמים. ראשית – באזור הגאוגרפי שבו גדלו הפולים, בתנאי מזג האוויר וכמובן בזן עצמו של הקפה. שנית – בשלב הקלייה. כיום כמעט ואין שימוש גולמי בפולי הקפה ללא שלב הקלייה בזכות הטעם העמוק שנוצר בהם במהלכה. בעת הקלייה הטעמים והריחות מתחזקים, עודפי מים מתאדים ונעלמים והפולים הופכים גם להיות עמידים לאורך זמן. מכאן שלקלייה יש כמה וכמה תפקידים מהותיים ומכאן החשיבות הגבוהה שלה. ברוב המקרים הקלייה מתבצעת באמצעים ושיטות מסורתיים על מנת לשמר את קבלת הטעם העתיק שעליו מתבסס הקפה מאז הומצא ונכנס לשימוש. כל זן או סוג של קפה דורש קלייה בתנאים אחרים וכך מתחזק הטעם של הפולים בשלב מהיר ככל האפשר לאחר שהם נאספים לעיבוד. לאחר הקלייה אפשר יהיה לבחור אם הם עוברים לשלב של טחינה לכדי אבקה דקה או שמא הם ייארזו במצבם הקלוי ומלאכת הטחינה תעבור לידיו של הלקוח הסופי. חשוב לציין שכל החלטה תשפיע בסופו של דבר גם על הטעם הסופי של הקפה ומכיוון שיש כל כך הרבה אפשרויות כיום – כל אחד שמחשיב את עצמו כצרכן של קפה יכול לבחור את ההעדפות האישיות שלו.

 

קליית הקפה – שלב שלא מוותרים עליו!

מכל השלבים שמהווים את תהליך עיבוד פולי הקפה מומחים סבורים ששלב הקלייה הוא החשוב והמהותי ביותר. הוא זה שמעניק את הטעם העמוק ומחזק את הארומה של הקפה שמאופיינת על ידי האזור שבו גדלו הפולים או הזן שאליו הם שייכים. לקפה הקלוי יש ארומה שאפשר להתמכר לשאיפה שלה ואין כמו לפתוח אריזה של פולי קפה קלויים מוכנים לטחינה ובכך לגרות את בלוטות הטעם לקראת הכנה של קפה ארומטי, טעים, עשיר ובעל הטעם העמוק בדיוק כמו שאוהבים. בזכות הקלייה מקבלים את הטעמים והריחות שאוהבים.

מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך>>>

דלג לתוכן מרכזי

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

אפשרויות משלוח לבחירה בקופה

  • איסוף עצמי בחינם
  • משלוח חינם עם השליח עד הבית בין 2 עד 7 ימי עסקים 0 ₪

אפשרויות תשלום בקופה

  • תשלום באשראי
  • תשלום
  • תשלוםבטלפון
  • Bit
  • העברה בנקאית (12/736/630742)
  • הוראת קבע בנקאית ב12 תשלומים

לחשבון האינסטרגרם שלנו לחצו כאן