הסוד לקפה המושלם
היום הכנת כוס קפה מושלמת אינה עניין של מה בכך. בשוק ניתן למצוא מגוון רחב מאוד של סוגי קפה לשתייה ועל מנת למצוא את הסוד לקפה המושלם שלכם, הכי חשוב בשלב הראשון שתדעו ותכירו את הטעמים האהובים והמועדפים עליכם.
פולי הקפה צומחים במקומות שונים בעולם, בתנאי מזג אוויר שונים ולכן מביאים איתם גם טעמים שונים.
פולי הערביקה שהם הפולים הנפוצים יותר בשוק, נחשבים כקפה המקורי והמסורתי יותר. טעמם עשיר, מתקתק, עדין עם נגיעות פירותיות והם בעלי חומציות עדינה.
פולי הרובוסטה לרוב מכילים יותר קפאין מפולי הערביקה. הם יוצרים שכבת קרמה עבה לקפה וטעמם חזק, מריר וחריף ומזכיר מעט את טעמם של הדגנים והאגוזים.
לאורך התהליך שעוברים פולי הקפה, הם נקטפים באופן ידני ועוברים מיון קפדני. הם מושרים במים ולאחר מכן נשטפים חלק מהם עוברים תהליך של טחינה וחלק מהם עוברים תהליך של קלייה. הטמפרטורה בה הפולים נקלים משפיעה על הטעמים הסופיים שיתקבלו בקפה שנכין.
על מנת ליצור את הקפה המושלם, חשוב מאוד לבחור בפולי קפה איכותיים וטריים. ככל שנכין ונשתה את הקפה קרוב למועד הקלייה והטחינה שלו, כך טעמי הקפה יהיה ללא טעמי לוואי. הטעם שנקבל יהיה עשיר ועם ארומה בעלת נוכחות.
שימוש בקפה הנרכש מחברה מוכרת וידועה הוא לא פחות חשוב. האפשרות להיות בטוחים ורגועים שלקפה אותו רוכשים יש אבא ואמא ואתם לא רוכשים ממישהו עלום ולא מוכר, מבטיחה שאתם אכן רוכשים קפה איכותי וטרי.
פרט נוסף שחשוב לדעת ויכול לתרום לנו להכנת הקפה המושלם הוא אופן המזיגה, הדרך בה אנחנו מוזגים את הקפה שלנו לכוס. כאשר אנחנו מוזגים קפה אספרסו מקפסולה על מנת שהוא לא יתקרר מהר מידי ועל מנת שלא ייווצרו בועות בקרמה, מומלץ להטות את הכוס כך שהקפה ימזג לצד שלה. אם אנחנו מכינים קפה אספרסו מקפה טחון חשוב לא להתעכב יתר על המידה מרגע הכנסת ראש הקפה למכונה ועד לזמן בו תלחצו על כפתור המזיגה. ככל שנקצר את הזמן, כך הקפה יהיה פחות חשוף לאפשרות להישרף מהחום של המכונה. אם הצלחתם להכין קפה שהקרמה המצויה עליו היא בעלת מרקם חלק ללא בועות ובעובי של כ-1 ס"מ – הצלחתם!
ואחרון חביב, להשלמת התמונה היא הוספת חלב מוקצף וקרמי לאספרסו שלכם שהוא מעין הדובדבן שבקצפת. ניתן להכין את החלב באמצעות הסטרימר. חשוב להטות באלכסון את הכד ולבדוק שטמפרטורת החלב היא 70 מעלות. אלו הם התנאים האופטימליים להקצפת החלב. יש לסובב את הכד כך שהחלב יתערבל בו בצורת גלים ואז להכות את הכד מספר פעמים על השולחן בכדי להיפטר מבועות אוויר שאולי נוצרו בחלב. שני התהליכים, מזיגת קפה האספרסו והקצפת החלב חשוב שתעשה בו זמנית מאחר ואם אחד הרכיבים יתקרר, טעם הקפה שלנו עלול להיפגע.




































































































