האם קפה ללא קפאין בריא? כל מה שצריך לדעת

מה זה קפה ללא קפאין?

קפה ללא קפאין הוא קפה שעבר תהליך מיוחד שבו הוסר רוב החומר הזה. בארה"ב התקן המקובל הוא הסרת 97% מהקפאין, באיחוד האירופי דורשים הסרת 99.9%, ואילו בישראל הרף הוא קפאין במשקל של לא יותר מ-0.1% ממשקל הקפה. 

כשהסרת הקפאין נעשית בשיטות מתקדמות, הטעם והריח נשמרים, וכך גם מרבית נוגדי החמצון שמועילים לגוף שלנו. מהבחינה הזאת אין הבדל בין שתייה קפה על בסיס קפסולות נספרסו לבין שתיית קפה נטול.

לעומת זאת, ההשפעה המעוררת נעלמת, ועוד מנוטרלות העלייה בלחץ הדם וברמת הקורטיזול (הורמון הלחץ). בהתאם מבטיח קפה ללא קפאין בריאות טובה יותר לאוכלוסיות ספציפיות: מי שסובלים מיתר לחץ דם, נשים בהריון (עקב החשש שהקפאין יאיץ את דופק העובר יתר על המידה) ומי שמתקשים להירדם. 

כוס קפה בלי קפאין


איך מסירים קפאין מקפה?

בעבר השיטה המקובלת הייתה שימוש בממיס בשם בנזן. החומר הזה התגלה כמסרטן, וזה גם מקור השאלה האם קפה ללא קפאין בריא או מסוכן לנו. היום התהליך מתבצע בדרכים אחרות:

בעזרת ממיס (אתיל אצטט או מתילן כלוריד) - בשיטה זו קודם כל מאדים את פולי הקפה, ואז שוטפים אותם באחד החומרים הנ"ל שקשורים אליהם את הקפאין. השלב הבא הוא שטיפה יסודית כדי להיפטר מהממיס, ואידוי על-מנת להבטיח שגם לא יישארו שאריות של המתילן כלוריד או האתיל אצטט. השילוב של השטיפה והאידוי מבטיח רמה מזערית עד אפסית של הממיס, כך שאין חשש לפגיעה בריאותית.   

בעזרת פחמן דו חמצני - השלב הראשון הוא השריית פולי הקפה במים חמים כדי שהנקבוביות שלהם ייפתחו. בשלב הבא מעבירים דרך הפולים פחמן דו חמצני במצב צבירה שבין גז לנוזל, והוא סופח אליו את הקפאין. היתרון העיקרי של שיטה זו הוא פגיעה מזערית בטעם של הקפה.

באמצעות מים ומסנן פחם - שיטה שפועלת על-פי אותו עיקרון כמו מסנן מים ביתי. היתרון הוא שאין כימיקלים בתהליך, וגם אין פגיעה בטעם, אם כי הסינון מצליח להסיר רק 94-96% מהקפאין. 
 

האם קפה ללא קפאין בריא יותר?

אין תשובה חד משמעית לשאלה האם קפה ללא קפאין בריא יותר. החוקרים חלוקים בדעותיהם, וגם מחקרים שונים שנערכו כדי לבחון האם בעקבות שתיית קפה נטול קפאין בריאות משתפרת הניבו תוצאות סותרות.

כן אפשר לומר בוודאות שההשפעות השליליות של צריכת קפה בנסיבות ספציפיות - במהלך היריון, תוך כדי שימוש בתרופות שונות, כשיש מחלות הקשורות ללב ולכלי הדם וגם צריכה בכמות גדולה מאוד - מנוטרלות. 

עבור רוב האוכלוסייה ייתכנו השפעות חיוביות על הבריאות בזכות העובדה שקפה עשיר בנוגדי חמצון חיוניים, אבל תהליך הוצאת הקפאין עלול להחליש את האימפקט.
 

האם אפשר לשלב קפה "רגיל" עם קפה ללא קפאין?

כשאין בעיה ספציפית שעלולה להחמיר בגלל הקפאין, אפשר בהחלט לשתות גם קפה "רגיל", למשל כזה שמכינים באמצעות קפסולות קפיטלי, לצד קפה נטול. השילוב מאפשר לכם ליהנות מהטעם המשובח של קפה בכל שעות היממה, בלי להפריע לשינה, בלי רגישות במערכת העיכול (במקרים של חומציות יתר, יש יתרון לקפה נטול) ועם התועלות הבריאותיות של נוגדי החמצון.

קפסולות קפה


איך להתנהל באופן הנכון ביותר?

באופן כללי אפשר לומר שיש אנשים שעבורם מספק קפה נטול קפאין בריאות משופרת ויש מי שעבורם קפה ללא קפאין בריא באותה מידה כמו קפה רגיל. מומלץ להכיר גם את ההשפעות החיוביות של הקפאין וגם את אלה השליליות, להבין איך הן רלוונטיות עבורכם וכך לבחור נכון. עוד המלצה היא לא להתפשר על האיכות, גם כששותים קפה עם קפאין וגם כששותים נטול. למשל, עם מכונת קפה נספרסו מובטחת לכם חוויה מענגת במיוחד בכל פעם שתכינו קפה. למידע נוסף מוזמנים ליצור איתנו קשר: בטל' 077-8052149 או דרך הטופס באתר.
 

דלג לתוכן מרכזי

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

אפשרויות משלוח לבחירה בקופה

  • איסוף עצמי בחינם
  • משלוח חינם עם השליח עד הבית בין 2 עד 7 ימי עסקים 0 ₪

אפשרויות תשלום בקופה

  • תשלום באשראי
  • תשלום
  • תשלוםבטלפון
  • bit
  • Bit
  • העברה בנקאית (12/736/630742)

לחשבון האינסטרגרם שלנו לחצו כאן