תהליך הכנת פולי קפה
כאשר מדברים על קפה מתכוונים בדרך כלל לתוצאה הסופית – המשקה שכל אחד אוהב. יש מי שאוהב קפה שחור עם או בלי חלב, אספרסו שמכינים מקפסולות או פולים שנטחנו על המקום, קפה במכונה או כזה שמוזגים אליו מים רותחים מהקומקום. המשותף לכל הסוגים הוא ההכנה עם פולים שעושים דרך מעניינת מהעצים שעליהם הם גדלים ועד שהם מגיעים למטבח הביתי. תהליך ההכנה של פולי הקפה נחשב ללא פחות ממרתק וכל חובב קפה חייב להכיר את הדרך שהפולים עושים מדרום אמריקה או אפריקה עד לספל עם הקפה שלו, שאותו הוא הכין בדיוק כמו שרק הוא אוהב. כיום יש כל כך הרבה דרכים ואפשרויות לשתות קפה ולכל אחד יש את ההעדפות האישיות שלו. אז מה כדאי לדעת על הייצור של פולי קפה ועל מה שקורה איתם עד שהם הופכים לנוחים להכנת המשקה האהוב?
השלבים של פולי הקפה
פולי הקפה גדלים על עצים וצומחים בתנאי בקרה מוקפדים ומחמירים, שכן אם הייצור שלהם לא יהיה מעולה – הוא לא ייצא לפועל בכלל, כלומר פולי הקפה חייבים להיות באיכות מעולה. את העצים אפשר לגדל ולטפח רק באזורים מסוימים של כדור הארץ, אזורים שבהם שורר מזג אוויר טרופי, שכן הם דורשים כמויות גדולות של לחות, מים ואור על מנת לצמוח ולגדול כמו שצריך. ברוב המקרים פולי הקפה מגיעים ממטעים בדרום אפריקה, אמריקה הדרומית והמזרח הרחוק. לאחר שהם מתאימים ובשלים לקטיף הם יעברו תהליך קלייה וגם תהליך זה יהיה מפוקח על מנת לוודא שהוא מתקיים בתנאים הנאותים שיפיקו פולי קפה מעולים. השלב הבא אחרי הקלייה הוא שלב של קירור הפולים. בעזרת משבי רוח קרים ללא מגע יד – מה שנמצא כשומר על הארומה של הפולים ועל הניחוח העדין אך חזק שלהם. מבחינת הטעמים יש סוגים או מינים של פולי קפה שיש להם טעמים וארומות מיוחדים וייחודים וישנן תערובות של סוגים שונים ותמהילים שונים וכך יכולים הצרכנים ליהנות מהתכונות של כמה מיני קפה.
השוני בין פולי קפה כאלה ואחרים
מכיוון שיש כיום כמה וכמה חברות שמובילות בעולם ייצור הקפה הרי שיש לכל אחת מהן את דרכי האריזה והשמירה על הטריות של הקפה. אצל חלק מהן מוגדרים תנאים אלה כסוד מסחרי שהן שומרות עליו בקנאות אך באופן כללי התהליך הוא אותו תהליך עבור כל פולי הקפה כיום בעולם. כל מי שצורך קפה יודע בדיוק איזה סוג הוא הכי אוהב ומעדיף ובדרך כלל אנשים נשארים נאמנים לקפה שהם אוהבים. מסיבה זו החברות הגדולות עושות מאמץ לספק לצרכנים את הקפה הטוב והאיכותי ביותר שאפשר ומפקחות מקרוב על תהליכי הגידול והייצור של הפולים.