איך מכינים קפה קר?

סודות מאחורי הפולים (מאחורי הקלעים)

יש משקאות שיכולים להיות טעימים גם בסטטוס של משקה קר וגם בסטטוס של משקה חם.

קפה הוא אחד מהם.

קפה בכלל יכול להיות הרבה יותר מאשר רק משקה טעים, הוא מוסיף טעם לעוגות, לתבשילים, למאפים, לקרמבואים, משמש בתעשיות הקוסמטיקה, היופי והבריאות ועוד.

איזה חומרים מכיל הקפה שהופכים אותו אטרקטיבי לכל-כך הרבה שימושים?

סוגי קפה שונים מכילים רכיבים משותפים וגם שונים.

קפה שחור למשל מכיל מינרלים, קפאין, אשלגן, ויטמין B3, מגנזיום, סיבים תזונתיים.

איזה סוגי משקאות של קפה קר טעימים במיוחד?

קפוצ'ינו On the rockאיך מכינים קפה קר

קולד ברו

אייס קפה

אייס ונילה

קולד ברו

איך מכינים קפה קר?

1. משקה קפה קולד ברו המוצרים: 50 גרם קפה טחון, 1.5 ליטר מים, נייר-פילטר לסינון.

אופן ההכנה: מכניסים לצנצנת את הקפה הטחון עם המים, מערבבים היטב ומכניסים לקירור ל-12 שעות.

מעבירים את הנוזל שמתקבל דרך נייר סינון למיכל-זכוכית (או כל קנקן ייעודי לקפה) מוזגים לכוס גדולה, מוסיפים קרח (אם רוצים, אפשר להוסיף חלב קר, טיפה רום או טיפה וניל) ומגישים. לרוויה.

2. אייס קפה (עם אבקת-קפה מוכנה) המוצרים: 200 מ"ל חלב, חמש כפיות אבקת-קפה, 4-5 קוביות קרח.

אופן ההכנה: מכניסים את כל החומרים לבלנדר, את קוביות הקרח בסוף ומערבבים כמה שניות (עם הקרח) עד שמתקבל משקה במרקם אחיד. מוזגים לכוס-זכוכית גדולה ומתענגים. לרוויה.

3. נס קפה קלאסי בגרסה הקרה המוצרים: כפית וחצי נס קפה (רגיל או מגורען או נס קפה בטעם מוקה) שתי כפיות סוכר, חצי כוס חלב.

אופן ההכנה: מכינים את הקפה כמו שמכינים כוס-קפה רגילה אבל בכלי שניתן להכניס למקפיא, מעבירים להקפאה לכמה שעות, מוציאים להפשרה ומקבלים 'קפה ברד' מדליק. לרוויה.

עובדות מדליקות על קפה

* יש אתר לגידול קפה בקולומביה שהוכרז על יד אונסקו כאתר מורשת עולמית, בזכות הקפדה על 'קיימות' ותעשייה 'ידידותית לסביבה'.

* קולומביה וברזיל הן יצרניות הקפה המובילות בעולם (בקולומביה לבדה מייצרים למעלה מ-900 מיליון קילו קפה בשנה).

* ידעתם שיש גם קפה בטעם פירות ובטעם אפרסק?! מסתבר שיש סוגים של קפה 'ערביקה' בטעמים אקזוטיים מפתיעים.

* חברת שטראוס הישראלית, שהיא בפני עצמה מעצמת קפה (בזכות העובדה שרכשה את 'עלית' בעבר) שותפה לפעילות חברתית מרגשת סביב תחום הקפה:

היא תורמת לנשים שעובדות במטעי הקפה בקונגו ובקולומביה, משקיעה בחינוך של הנשים ובני משפחותיהן ובפיתוח תשתיות בכפרים שלהן. מופת של העצמה נשית, תרומה לקהילה ותעשייה נאורה.

* כל כוס קפה שאתם שותים עשתה דרך ארוכה עד שהגיעה אליכם הביתה.

עולם-התוכן של הקפה חובק מסעות חובקי עולם, שופע קסם ומסתורין.

כל כוס קפה היא הרבה יותר מעוד כוס משקה.

* יש אלפי סוגים של פולי קפה בריכוזים שונים, בצבעים שונים, בטעמים שונים, ממדינות שונות. ביניהם:

קפה ערביקה, קפה דהוינצ'י, קפה מוקדור, קפה מורו, קוראדו, מקיאטו, אספרסו, אפוגאטו, סידאמו אתיופי, לוואצה, נאפולי, מקינטה, קפה 'קונה' תוצרת הוואי (קפה וותיק מהמאה ה-18 נחשב ליוקרתי ולאניני-טעם) קפה 'הסוס הבועט' תוצרת קנדה (הכי נמכר שם) טאצ'ה דאורו, MOTO הקולומביאני, Modo mio, LAVAZZA, ESSSE CAFE,  Segafredo, Gimoka , ,Caboto ,San martino  ועוד.

אפשר להכין קפה קר בתוספת חלב, בעזרת מקציפי חלב ייעודיים, ביניהם:קפה קר

Nespresso Barista

Bialetti

Emilio

Milk it

Latte La

Bespresso

Cool Control

קבלו לקינוח, עוגת טירמיסו בטעם קפה, עשר דקות הכנה

המוצרים: 1 קרטון קטן שמנת מתוקה 38%, 1 גביע יוגורט או שמנת רגילה, שתי כוסות אספרסו ארוך שהתקרר (או כוס נס-קפה גדולה שכבר התקררה, בטעם שאוהבים (מוקה, וניל, קפה חזק או חלש – אבל לא קפה שחור!) שתי חבילות 'ביסקוטים אצבעות' (נקראים גם 'לשונות חתול') כוס וחצי אבקת סוכר (לפי מידה של כוס חד פעמית למים קרים) שתי כפות אבקת קקאו.

תבנית מלבנית (אפשר תבנית-זכוכית, אפשר חד פעמית, אפשר תבנית מתכת) רוחב 21.5 ס"מ על אורך 31.5

אופן ההכנה: בקערה מקציפים (ידנית או במיקסר) את השמנת המתוקה עם היוגורט או השמנת הרגילה. בסוף מוסיפים את אבקת הסוכר וערבבים עד לקבלת לתערובת במרקם חלק, קצת סמיכה.

מוזגים לכלי רחב עם קצת עומק את הקפה, מכניסים לתוך תבנית שכבה ראשונה של בישקוטים לכל שטח התבנית (שטיח) אחרי שטובלים כל אחד מהבישקוטים בקפה. מורחים מעל ל'שטיח הבישקוטים' שבתבנית שכבה של הקרם שהתקבל. שוב טובלים בישקוטים בקפה ומניחים שכבה נוספת לרוחב כל התבנית, מעליה את כל הקרם שנותר. מפזרים מעט אבקת קקאו על כל שטח העוגה, מכניסים למקפיא לשש שעות ואחר כך מעבירים למקרר (או שמתחילים לזלול).

(*אם רוצים, אפשר להוסיף לתערובת הקרם גם גבינת מסקרפונה 250 גרם ושקית אינסטנט פודינג וניל עם שליש כוס חלב. לפי מידת כוס פלסטיק למים קרים).

דלג לתוכן מרכזי

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

אפשרויות משלוח לבחירה בקופה

  • איסוף עצמי בחינם
  • משלוח חינם עם השליח עד הבית בין 2 עד 7 ימי עסקים 0 ₪

אפשרויות תשלום בקופה

  • תשלום באשראי
  • תשלום
  • תשלוםבטלפון
  • bit
  • Bit
  • העברה בנקאית (12/736/630742)

לחשבון האינסטרגרם שלנו לחצו כאן