איך שומרים על טריות הקפה
אין כמו קפה טוב, טרי, איכותי וטעים. הקפה כבר מזמן אינו רק משקה שלוגמים בבוקר על מנת להתעורר אלא יש בו הרבה מעבר לזה. אנו חיים כיום בעידן של תרבות קפה, שבה אנשים שותים קפה גם כדי להרגיש חלק ממעמד חברתי או פשוט כי סוף סוף הומצא משקה שמבוסס על הקפה והוא טעים להם יותר מפעם אחת ביום. בזכות שינויים מהותיים שחלו בעולם מכונות הקפה ושלל משקאות שעשו עלייה לישראל אך היו מוכרים קודם לכן במדינות אחרות – עולם הקפה רחב ומגוון ואפשר לשתות אותו בחוץ בבית קפה, להכין אותו בבית עם קומקום של מים רותחים או בעזרת מכונת קפה איכותית, טובה וכזאת שמיוצרת על ידי חברה מוכרת בעולם הקפה. מעבר לכלי העבודה והמכשור – יש חשיבות עצומה על אחסנה ושמירה של הקפה מהסוגים השונים, שכן ברגע שמכינים קפה שאינו טרי – זה יורגש בטעם שלו.

החשיבות של טריות הקפה
אין זה מספיק להכניס למכונה או לספר אבקת קפה, פודים או קפסולות. יש חשיבות לווידוא שהקפה טרי ככל האפשר, כאילו זה עתה נפתחה אריזת הוואקום שלו. על מנת להגיע לדרגה כזאת של טריות יש חשיבות לאופן השמירה והאחסנה של הקפה, לתנאים של הארון שבו הקפה מונח וכמובן לאופן ההכנה. להלן כמה טיפים שיכולים לעזור רבות בשמירה על קפה טרי, איכותי וטעים –
- בחירת הקפה – ישנם כיום אינספור סוגים של קפה שנבדלים זה מזה בטעם, בריח, בארומה או בדרך ההכנה. כאשר בוחרים מראש בקפה שמיוצר על ידי חברה מובילה ומוכרת בעולם הקפה – אין ספק שזו תהיה נקודת פתיחה מצוינת מבחינת הטעם והטריות.
- צורת הקפה – הקפה שמגיע בקפסולות הוא בעל הפוטנציאל הגבוה ביותר להישאר טרי למשך פרק הזמן הארוך ביותר, שכן כל קפסולה סוגרת הרמטית את הקפה שבתוכה. במידה ויש מכונה – כדאי להעדיף את הקפסולות.
- קפה באבקה – אין כמו הארומה שנפלטת מהשקית של אבקת קפה שזה עתה נפתחה. נשאלת השאלה – איך שומרים על דרגת הטריות הזאת? אפשר אחת היא הוצאת האוויר ו-וידוא שסוגרים את השקית היטב לאחר השימוש. אפשרות שנייה היא העברת האבקה לקופסה אטומה ואחסון שלה במקפיא.
- אחסון – חשוב לאחסן את הקפה (ללא קשר לתצורה שלו) במקום מוצל, קריר ורחוק מקרני השמש שיכולים לפגוע מאד בטריות של הקפה. את האבקה אפשר גם לאחסן כאמור במקפיא ואת הקפסולות כדאי לשמור בקופסה או מגירה פנימית.
אין ספק שטריות גבוהה תסייע להעלאת הטעם המושלם של הקפה וכל אחד שמגדיר את עצמו כחובב קפה יודע שאם הקפה לא טרי – פשוט לא שותים ממנו. עוגמת הנפש שתתקבל לאחר לגימת קפה לא טרי היא גדולה וקשה ולכן חשוב לוודא שהקפה אכן טרי כמו שרוצים ומצפים.
למאמרים נוספים שאולי יעניינו אתכם-




































































































